×

Klikni na poveznicu kako bi se otvorio dokument

FORGOT YOUR DETAILS?

Objavili smo novu web stranicu.

Mihatrans d.o.o

Kako bi se što više približili našim korisnicima i onima koji će tek to postati, kreirali smo novu web stranicu za koju se nadamo kako će na najbolji mogući način prezentirani naše usluge.

Kao što bi svaka ozbiljna tvrtka trebala činiti, na našim ćemo stranicama pružati brojne korisne informacije i novosti, obavještavati Vas o slobodnim radnim mjestima, predstavljati svoje stare i nove poslovne partnere, ažurirati galeriju fotografija, igrati nagradne igre…

Web stranica će se u sljedećih nekoliko tjedana nadopunjavati i unapređivati te unaprijed molimo korisnike za razumijevanje ukoliko naiđu na teškoće ili probleme.

U slučaju bilo kakvih problema, upita, prijedloga ili pohvala, slobodno nas kontaktirajte.

Vaš Mihatrans tim.

Mihatrans d.o.o

6. listopada u Kombak Dvorani (ex Dom Sindikata) u Beogradu, uz institucionalno pokroviteljstvo Ministastva građevinarstva, prometa i infrastrukture Republike Srbije, održana je 7. Biznis konferencija „Transport i logistika Jugoistočne Europe i Dunavskog regiona – TIL 2020“.

Konferencija je okupila oko 100 sudionika i 15 predavača, stručnjaka na polju logistike i transporta koji su kroz prezentacije, panel diskusije i B2B sastanke razmenjivali iskustva u cilju pronalaženja optimalnih biznis prioriteta za razvoj multimodalne transportne infrastrukture na Zapadnom Balkanu.

Kako ste se snašl? Kako ste poslovali? Da li ste bili spremni za upravljanje novom situacijom, postojećim ili novim alatima menadžmenta? Koliko je koštala korona? Šta se može definirati kao ekspanzija? Koliko se tržište promjenilo, koji su planovi i rješenja…? – samo su neka od  pitanja na koja su kompanije pokušale dati  odgovore na 7. Biznis konferenciji TIL 2020“.

Tokom konferencijskog dana, učesnici su pratili 15 prezentacija, od kojih ćemo se osvrnuti na 3, a kompletan konferencijski dan možete pogledati na videu.

Nemanja Živanović, direktor DPT (Dry Ports Terminals)  i Sanja Đurišić, direktorica “Luka Dunav“ Pančevo su govorili o međusobnoj suradnji i odluci da naprave zajednički projekat – trimodalni kontejnerski terminal.

Nemanja Živanović predstavio je sudionicima DPT, jedini trimodalni kontejnerski terminal u Luci Dunav, Pančevo, koji svojim korisnicima omogućava transport putem 3 vida transporta – rijekom, željeznicom i cestovni.

Vuk Perović, direktor Agencije za upravljanje lukama, govorio je na temu Teretni i putnički prijevoz na rijekama u Republici Srbiji u kojoj je analizirao tokove vrste i količine tereta u cilju pomoći logističarima u daljem planiranju svojih poslova.

Mihatrans d.o.o

EU podržava ekonomski oporavak u svim državama članicama ubrizgavanjem gotovo 2,2 milijarde eura u 140 ključnih transportnih projekata. Ovi projekti će pomoći u izgradnji neophodnih prometnih veza širom kontinenta, podržati održivi transport i stvoriti nova radna mjesta. Projekti će dobiti sredstva putem CEFa – (Connecting Europe Facility), projekata grantova Europske unije za podršku paneuropske prometne infrastrukture.

Ovim budžetom EU će ostvariti svoje klimatske ciljeve utvrđene u Europskom zelenom sporazumu. Veoma jak naglasak je na projektima koji jačaju željeznice, uključujući prekogranične veze i veze sa lukama i aerodromima. Transport unutrašnjim plovnim putevima je pojačan kroz veće kapacitete i bolje multimodalne veze sa cestovnom i željezničkom mrežom. U pomorskom sektoru prioritet se daje projektima na kraćim rutama koji se zasnivaju na alternativnim gorivima i instalaciji napajanja na obali za luke kako bi se smanjila emisija od strane usidrenih brodova.

Povjerenica EU za transport, Adina Vălean, je rekla:

„Doprinos 2,2 milijarde eura ovoj ključnoj transportnoj infrastrukturi pomoći će pokretanju oporavka, i očekujemo da će to generirati 5 milijardi eura investicija. Vrsta projekata u koje investiramo kreće se od unutrašnjih plovnih puteva do multimodalnih veza, od alternativnog goriva do masivne željezničke infrastrukture. CEF je jedan od naših glavnih instrumenata u stvaranju transportnog sistema otpornog na krizu – vitalnog i sada i na duži rok.“

TOP